Dobra ideja: Pečena piletina u bijelom vinu

Thinkstock
Za vikend ili pak za brzinski ručak tijekom radnog tjedna, piletina u bijelom vinu idealna je baš za svaku priliku.
Vidi originalni članak

Poslužite li je uz fini, kremasti pire krumpir ili domaću tjesteninu, ovako pripremljena piletina bit će sjajan i raskošan ručak vikendom, a uz rižu s malo limuna, bit će idealan brzi obrok tijekom tjedna.

Kombinaciji dodajte i omiljenu sezonsku salatu pa sve začinite s čašom omiljenog bijelog vina. 

Još sjajnih prijedloga za jela s piletinom potražite među našim receptima.

 

Za prste polizati! Ljepljiva i aromatična piletina u pivu i medu

Sjajni okusi Sezonski specijalitet: Rimska piletina s paprikom i vinom

Cutie and Pie Ljetni hit: Piletina s mozzarelom, paprikom i tikvicama

 

 

 

Potrebno vam je:

  • 4 zabatka
  • 4 batka
  • 4 glavice luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 200 ml bijelog vina
  • 300 ml temeljca
  • Timijan
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  2. U većoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja.
  3. Piletinu začinite sa soli i paprom pa je pecite na ulju dok ne poprimi zlatnu boju, oko pet minuta sa svake strane.
  4. Prebacite meso na tanjur, a na ulje dodajte luk koji ste nasjeckali na tanke ploške i sitno sjeckani češnjak.
  5. Dodajte timijan i bijelo vino.
  6. Kuhajte dok se količina vina ne smanji za pola.
  7. Dobiveni umak prebacite u posudu za pečenje, dodajte piletinu i temeljac. Dodatno začinite po želji.
  8. Piletinu pecite oko pola sata poklopljeno, a zadnjih 10 minuta je otklopite kako bi se stvorila fina korica, a ostatak tekućine ispario. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr