gastro postao
Fantastična aromatična piletina u bogatom umaku od rajčice, vina i paprike bit će sjajan i tako raskošan ručak!
Pirjana paprika, češnjak i gusti umak od rajčice idealno će se složiti uz meku piletinu. Ubacite je u umak kako bi se kuhala što duže i time poprimila mekšu i podatniju teksturu. Dopustite piletini da poprimi arome umaka, a zatim sve zajedno poslužite uz prilog po želji. Rimska piletina sjajno će se složiti s tjesteninom i njokima, ali i rižom, prosom ili nekom drugom žitaricom po vašem ukusu.
Potrebno vam je:
- 800 g pilećih prsa
- 2 paprike
- 2 režnja češnjaka
- 1 konzerva sjeckane rajčice
- 2 žlice kapara
- 100 ml bijelog vina
- 100 ml temeljca
- 100 g pršuta
- Peršin
- Prstohvat sušenog origana
- Prstohvat sušenog timijana
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Piletinu narežite na veće komade.
- Začinite je sa soli pa je ispecite na zagrijanom maslinovom ulju.
- Kada poprimi boju sa svih strana, maknite ga iz tave.
- Paprike nasjeckajte i dodajte ih na isto ulje.
- Dok se one pirjaju, nasjeckajte pršut na tanke trakice pa ga dodajte paprikama.
- Pustite da se kuha dok ne dobije koricu.
- Dodajte sitno sjeckani češnjak i kuhajte oko jedne minute.
- Ubacite rajčicu, vino i začine.
- Vratite piletinu na tavu, dodajte temeljac i pustite da se kuha dok ne zavrije.
- Smanjite vatru na laganu i pustite da se krčka oko pola sata.
- Na kraju dodajte sitno sjeckani peršin i kapare pa poslužite toplo.
Dobar tek!