Domaća pizza od artičoka

Thinkstock
Kod pripreme domaće pizze može poslužiti kupovno tijesto, bitno da je nadjev svježe pripremljen
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 51

Potrebno vam je

  • 2 mala žlica maslac, slani
  • 2 režanj češnjak
  • artičoka (listovi i srce)
  • 300 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • parmezan
  • crvena paprika
  • 150 g špinat
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • tijesto za pizzu

Priprema

  1. U tavi na maslacu pomiješajte papriku u prahu i češnjak. Umiješajte brašno i začinite. Naribajte malo sira i dodajte špinat pa promiješajte.
  2. Ulijte mlijeko i miješajte nekoliko minuta. Razvaljajte tijesto za pizzu, prelijte umakom pa složite artičoke iz limenke. Pecite 6-10 minuta na 220°C. Malo ohladite i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr