Recepti 259 prikaza 10. travnja 2016.

Domaća pizza od artičoka

Domaća pizza od artičoka
Thinkstock
Kod pripreme domaće pizze može poslužiti kupovno tijesto, bitno da je nadjev svježe pripremljen

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 51

Potrebno vam je

  • 2 mala žlica maslac, slani
  • 2 režanj češnjak
  • artičoka (listovi i srce)
  • 300 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • parmezan
  • crvena paprika
  • 150 g špinat
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • tijesto za pizzu

Priprema

  1. U tavi na maslacu pomiješajte papriku u prahu i češnjak. Umiješajte brašno i začinite. Naribajte malo sira i dodajte špinat pa promiješajte.
  2. Ulijte mlijeko i miješajte nekoliko minuta. Razvaljajte tijesto za pizzu, prelijte umakom pa složite artičoke iz limenke. Pecite 6-10 minuta na 220°C. Malo ohladite i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.