Domaće delicije: Marinirani sir u začinima

Stockfood
Sjajan dodatak svakom jelu bit će upravo ovaj marinirani sir u kućnoj radinosti
Vidi originalni članak

Pri izradi ove domaće delicije vodite se vlastitim ukusom. Kombinirajte svježe začine po želji, no u nedostatku svježih poslužit će i sušeni. Koristite maslinovo ili suncokretovo ulje, a volite li ljuća jela svakako ubacite i koju čili papričicu. Ovako pripremljen sir držite u hladnjaku do tjedan dana, no ne sumnjamo da ćete staklenku isprazniti i prije.

Potrebno vam je:

  • 300 g feta sira
  • 1 limun
  • 1 žličica origana
  • 1 grančica ružmarina
  • 1 lovorov list
  • 100 ml suncokretovog ili maslinovog ulja
  • Papar u zrnu

Priprema:

  1. Koristite li feta sir u komadu, nasjeckajte ga na manje kockice.
  2. Limun dobro operite pa koricu narežite na duže trakice.
  3. Ubacite feta sir u staklenke, dodajte limunovu koricu, začine i papar u zrnu.
  4. Dodajte ulje.
  5. Spremite u hladnjak.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr