Domaće kremšnite

Kolač koji nikada ne izlazi iz mode
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 24

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 249

Potrebno vam je

  • 500 g tijesto za savijače
  • 6 kom jaje kokošje
  • 350 g šećer, kristal
  • 100 g oštro brašno
  • 750 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 500 ml vrhnje za šlag
  • šećer, u prahu

Priprema

  1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Miksajte bjelanjke pa pred kraj polako dodajte pola količine šećera (175 grama). Stavite 550 ml mlijeka da zakuha. Izmiksajte žumanjke s ostatkom šećera pa dodajte brašno i ostatak mlijeka (200 ml). Kad mlijeko zakuha, maknite ga s vatre i ulijte smjesu sa žumanjcima. Stalno miješajte. Vratite na vatru, stalno miješajte i, kad zakuha, kuhajte još dvije-tri minute.
  2. U toplu kremu oprezno kuhačom umiješajte bjelanjke. Ispecite dva lista lisnatog tijesta veličine lima. U lim stavite jedan ispečeni list, izlijte kremu i poravnajte. Stavite šlag po kremi. Drugi ispečeni list izrežite na kockice, cca. 4x6 komada (ukupno 24 komada). Stavite je na šlag te pospite šećerom u prahu. Poslužite hladno.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr