Domaći fuži u umaku

Naučite kako pripremiti tradicionalnu istarsku tjesteninu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 614

Umak

  • 250 g kanestreli
  • 100 g rajčica, crvena
  • 3 kom sušena rajčica
  • 10 list kadulja
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • papar
  • vinjak
  • riblji temeljac

Tijesto

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )

Priprema

  1. Napravite tijesto, razvaljajte ga, izrežite na kvadratiće i na štapiću ili dršku od kuhače oblikujte fuže. Skuhajte ih tako da budu “al dente” pa na maslinovu ulju popržite rajčice i sušene rajčice te dodajte kaneštrele.
  2. Začinite sve paprom i vinjakom pa podlijte ribljim temeljcem. Potom fuže stavite u umak te kuhajte dok se ne reducira. Dodajte kadulju i sve promiješajte.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr