gastro postao
Naučite kako pripremiti tradicionalnu istarsku tjesteninu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 614
Umak
- 250 g kanestreli
- 100 g rajčica, crvena
- 3 kom sušena rajčica
- 10 list kadulja
- 2 žlica ulje maslinovo
- sol
- papar
- vinjak
- riblji temeljac
Tijesto
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 2 kom jaje kokošje
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
Priprema
- Napravite tijesto, razvaljajte ga, izrežite na kvadratiće i na štapiću ili dršku od kuhače oblikujte fuže. Skuhajte ih tako da budu “al dente” pa na maslinovu ulju popržite rajčice i sušene rajčice te dodajte kaneštrele.
- Začinite sve paprom i vinjakom pa podlijte ribljim temeljcem. Potom fuže stavite u umak te kuhajte dok se ne reducira. Dodajte kadulju i sve promiješajte.
Izvor Skuhatćute