Recepti 03. listopada 2014.

Domaći fuži u umaku

gastro postao gastro.24sata.hr
Naučite kako pripremiti tradicionalnu istarsku tjesteninu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 614

Umak

  • 250 g kanestreli
  • 100 g rajčica, crvena
  • 3 kom sušena rajčica
  • 10 list kadulja
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • papar
  • vinjak
  • riblji temeljac

Tijesto

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )

Priprema

  1. Napravite tijesto, razvaljajte ga, izrežite na kvadratiće i na štapiću ili dršku od kuhače oblikujte fuže. Skuhajte ih tako da budu “al dente” pa na maslinovu ulju popržite rajčice i sušene rajčice te dodajte kaneštrele.
  2. Začinite sve paprom i vinjakom pa podlijte ribljim temeljcem. Potom fuže stavite u umak te kuhajte dok se ne reducira. Dodajte kadulju i sve promiješajte.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.