Domaći tagliolini s jajima

Popularna tjestenina koja se dobro kombinira sa bilo kojim umakom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 494

Potrebno vam je

  • 2 šalica glatko brašno
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2 žlica voda
  • 1 prstohvat sol

Priprema

  1. Domaća tjestenina je polusuha, znatno bolje upija umake i kraće se priprema.Tjesteninu čuvajte na hladnom i suhom pa će vam trajati nekoliko dana.
  2. Obojite tjesteninu po želji s rikulom, sipom, mrkvom...
  3. Odjednom možete napraviti veću količinu te je spremite u papirnate ili platnene vrećice koje dišu. Možete se igrati bojama; zelenu pripremite bojom od mladog špinata, rikule, kopriva, crnu uz malo crnila sipe, ružičastu od pirea cikle, narančastu s mrkvom...
  4. Razdvojite bjelanjke od žutanjaka. U posudu dodajte brašno i u sredini napravite rupu u koju prvo dodajete žutanjke, sol te malo maslinova ulja.
  5. Promiješajte i dodajte bjelanjke, a ako je potrebno, dodajte još jedno jaje i žlicu vode. Izvadite na dasku te umijesite elastično tijesto. Ne brašnite previše.
  6. Razvaljajte tijesto valjkom te ga oblikujte mašinom za tijesto u širinu rezanaca koju želite na duljine 20-25 cm.
  7. Debljina rezanaca ovisi o tome što ćete raditi s njima.

Izvor 'S okusom mora i soli'; Marin Rendić

Posjeti Gastro.hr