Donosimo ti recepte za omiljene slastice iz kuhinje Mary Berry

THINKSTOCK Recepti iz kuhinje Mary Berry
Isprobaj najfinije slastice iz kuhinje gastro dive....
Vidi originalni članak

Inspiraciju za slastice potražili smo kod britanske kraljice - kad je gastronomija u pitanju. Naravno, riječ je o Mary Berry, britanskoj kuharici, spisateljici i televizijskoj voditeljici u čijim receptima uživaju generacije. Palačinke Suzette, nabujak od čokolade i kremasti čokoladni mousse, samo su neke od delicija koje možeš pripremiti i u svom domu. Preostaje ti samo izabrati omiljenu slasticu iz Maryne kuhinje i oduševiti najmilije svojim kulinarskim vještinama!

  • Slastica s bananama

Riječ je o engleskom desertu imena banoffee pie, koji je osmišljen početkom 1970-ih. Ime je simpatična stopljenica riječi banana i toffee, a u originalu se sastoji od prhkog tijesta, sloja karamela s kondenziranim mlijekom, reda zrelih banana i tučenog vrhnja s aromom kave. Danas se koriste mali prečaci, pa se baza nerijetko pravi od digestive keksa i maslaca. U kuharici Classic Mary je raspisala svoj recept za banoffee pie, dostatan za osam serviranja.

 

banoffee pie Kolač od banana - recept Mary Berry

 

  • Nabujak od čokolade

Vrijeme je da iskoristiš kalup za nabujak i razveseliš svoje najdraže mirisnim desertom. Nabujak od čokolade pravi je klasik, prikladan za baš svaku priliku. Imaj na umu da je količina dovoljna za četiri serviranja. U slast!

 

hedonizam Nabujak od čokolade po receptu Mary Berry

 

  • Palačinke Suzette

Donosimo ti recept gastro dive Mary Berry za tradicionalni francuski desert – palačinke Suzette. Idealne su za posebne prilike, kada želiš zadiviti (ili raspoložiti) bolju polovicu. Priprema traje nešto više od pola sata, poslužuju se odmah, a količina je dovoljna za četiri serviranja.

 

hedonizam Palačinke suzette - slasna verzija za posebne prilike

 

  • Čokoladni mousse koji moraš isprobati!

Britanska chefica podijelila je svoj recept za mousse od samo pet sastojaka. Nakon prvog zalogaja bit će ti jasno zašto ga Mary zove opakim. Njen recept nije „opak“ zbog nekog egzotičnog ili ljutog sastojka, već zbog kvalitetne tamne čokolade, žlice brandyja i činjenice da ne štedi na šećeru u prahu. Količina je dovoljna za šest čaša ovog kremastog zadovoljstva, a sve što ostane možeš držati u zamrzivaču čak mjesec dana.

 

Kremasti desert "Opaki" mousse Mary Berry koji moraš isprobati

 

Posjeti Gastro.hr