gastro postao
Britanska slastičarka podijelila je svoj recept za mousse od samo pet sastojaka. Nakon prvog zalogaja bit će ti jasno zašto ga Mary zove opakim.
Njen recept nije „opak“ zbog nekog egzotičnog ili ljutog sastojka, već zbog kvalitetne tamne čokolade, žlice brandyja i činjenice da ne štedi na šećeru u prahu.
Količina je dovoljna za šest čaša ovog kremastog zadovoljstva, a sve što ostane možeš držati u zamrzivaču čak mjesec dana.
Sastojci:
- 225 g tamne čokolade
- 20 g maslaca
- 1 žlica brandyja
- 3 velika jaja
- 150 ml tučenog vrhnja
Priprema:
- Otopi čokoladu na pari, ali pripazi da ne bude prevruća.
- Ubaci maslac, brandy i tri žumanjka i miksaj dok se smjesa ne sjedini. Ostavi sa strane da se malo ohladi.
- Bjelanjke istuci u snijeg. Dodaj snijeg i tučeno vrhnje u čokoladu i lagano miješaj.
- Prebaci mousse u zdjelice i stavi u hladnjak.
Ohlađeni mousse pospi šećerom u prahu. Uživaj u opakom desertu!