Recepti 3859 prikaza 16. travnja 2018.

"Opaki" mousse Mary Berry koji morate isprobati

Thinkstock
Britanska slastičarka podijelila je svoj recept za mousse od samo pet sastojaka. Nakon prvog zalogaja bit će vam jasno zašto ga Mary zove opakim.

Njen recept nije „opak“ zbog nekog egzotičnog ili ljutog sastojka, već zbog kvalitetne tamne čokolade, žlice brandyja i činjenice da ne štedi na šećeru u prahu.

Količina je dovoljna za šest čaša ovog kremastog zadovoljstva, a sve što ostane možete držati u zamrzivaču čak mjesec dana.

 

Možda vas zanima... Kremasta zelena juha Mary Berry Recepti

 

Sastojci:

  • 225 g tamne čokolade
  • 20 g maslaca
  • 1 žlica brandyja
  • 3 velika jaja
  • 150 ml tučenog vrhnja

 

 | Author: maryberry.co.uk maryberry.co.uk

Priprema:

  1. Otopite čokoladu na pari, ali pripazite da ne bude prevruća.
  2. Ubacite maslac, brandy i tri žumanjka i miksajte dok se smjesa ne sjedini. Ostavite sa strane da se malo ohladi.
  3. Bjelanjke istucite u snijeg. Dodajte snijeg i tučeno vrhnje u čokoladu i lagano miješajte.
  4. Prebacite mousse u zdjelice i stavite u hladnjak.

 

Možda vas zanima... Mary Berry ima sjajne savjete za pripremu domaćeg kruha Špajza

 

Ohlađeni mousse pospite šećerom u prahu. Uživajte u opakom desertu!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.