Recepti 16. prosinca 2017.

Zagrijte se bogatim zimskim napitcima

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Blagdane iskoristite za uživanje najmilijima u bogatim zimskim napitcima.

Nema boljeg od šalice toplog napitka koji zagrijava i umiruje. Teško ćete biti nervozni uz mirise cimeta, klinčića, meda, čokolade, kave i svih drugih neodoljivih, tipično zimskih sastojaka. 

Predlažemo vam da jutro započnete kremastom kombinacijom kave i bijele čokolade.  Za vrijeme zimskih praznika nemojte si uskraćivati mala slatka zadovoljstva, već dodajte i žlicu tučenog vrhnja i čokoladne mrvice.

 

Možda vas zanima... Najbolji spoj kave i bijele čokolade Recepti

 

Počastite se i popodne, tamnijom verzijom ovog napitka, s dodatkom cimeta i klinčića. Ako pak niste ljubitelj kave, ugrijat će vas i oraspoložiti i vruća čokolada. Postupak pripreme ovog klasika pogledajte u videu naše Karine.

 

Možda vas zanima... Šalica toplog napitka koji zagrijava i razbuđuje Recepti cokolada Možda vas zanima... Vruća čokolada za slatko zagrijavanje Špajza

 

vruća čokolada | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Punč od jaja neraskidivo je vezan uz prosinac i velika druženja. Verzije s alkoholom u hladnjaku mogu stajati i do tjedan dana pa vam predlažemo da napravite dvostruku količinu i samo zagrabite svaki put kad se zaželite slatkih i aromatičnih okusa.

 

Možda vas zanima... Punč od jaja: Nezaobilazno blagdansko piće Špajza

 

Za kraj vam donosimo recept za popularni Toddy – kombinaciju cimeta, brandyja, jabukovače i limuna. Kuha se samo deset minuta, a rezultat je čisti užitak. 

 

Možda vas zanima... Vrući napitak koji će zagrijati baš svakog Špajza

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.