Popularni Toddy svoje postojanje može zahvaliti irskom liječniku, Robertu Bentleyu Toddu, koji je, kada bi mu pacijenti došli s prehladom, preporučivao da naprave vrući napitak od cimeta, brandyja, šećera i vode. Naime, smatrao je kako alkohol u vrućem napitku pomaže u borbi protiv prehlade.
Volite li kuhano vino i njegove inačice, pretpostavljamo kako će vam se svidjeti i ovo toplo piće od jabukovače, limuna, cimeta i Whiskeya. Po želji, i za još bolji učinak zagrijavanja, dodajte svježi đumbir narezan na kolutiće.
Pripremite ovaj sjajan napitak kada dočekujete goste u hladne zimske dane, ili ako se spremate na doček na otvorenom, i zagrijte se na najbolji mogući način!
Sastojci:
- 500 ml jabukovače
- 150 ml vode
- 1 limun
- 50 g šećera
- 400 ml Whiskeya
- Nekoliko štapića cimeta
Priprema:
- U posudi za kuhanje, na srednjoj temperaturi, zagrijati do vrenja jabukovaču, vodu, šećer i sok od limuna (ovdje dodajte đumbir ako ga koristite). Kuhati otprilike 5 minuta - dok se sav šećer ne rastopi. Uliti Whiskey, promiješati i maknuti s vatre.
- Još vruće, preliti u staklene šalice u koje ste stavili štapić cimeta.
- Ukrasiti limunom narezanim na kolutiće.
I vaš najbolji prijatelj za zagrijavanje je spreman!