Špajza 07. prosinca 2017.

Punč od jaja: Nezaobilazno blagdansko piće

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Prizovite blagdanski duh ranije uz klasični punč od jaja.

Večer provedite na naslonjaču, gledajući s najmilijima stare božićne filmove i ispijajući kremasti punč.

Možete napraviti i bezalkoholnu verziju, no u tom ćete ga slučaju morati popiti tijekom tog dana. Punč s burbonom ili rumom može u staklenoj posudi u hladnjaku stajati čak do tjedan dana, ovisno o količini alkoholnog pića.

 

Možda vas zanima... Vrući napitak koji će zagrijati baš svakog Špajza

 

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • 500 ml mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 150 ml burbona/ruma
  • Muškatni oraščić

Priprema:

  1. Razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke izmiksajte sa šećerom
  2. Mlijeko i vrhnje zagrijte na laganoj vatri, a zatim ih umiješajte u smjesu žumanjka i šećera. Kuhajte nekoliko minuta, sve dok smjesa ne postane gušća. 
  3. Dodajte burbon ili rum. Pustite da se smjesa ohladi i nakon toga stavite u hladnjak na barem sat vremena.
  4. Prije serviranja izmiksajte preostale bjelanjke i pomiješajte s napravljenom smjesom.
  5. Poslužite u staklenim čašama i naribajte na vrh muškatni oraščić.

Uživajte! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.