gastro postao
Prizovite blagdanski duh ranije uz klasični punč od jaja.
Večer provedite na naslonjaču, gledajući s najmilijima stare božićne filmove i ispijajući kremasti punč.
Možete napraviti i bezalkoholnu verziju, no u tom ćete ga slučaju morati popiti tijekom tog dana. Punč s burbonom ili rumom može u staklenoj posudi u hladnjaku stajati čak do tjedan dana, ovisno o količini alkoholnog pića.
Sastojci:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 500 ml mlijeka
- 200 ml slatkog vrhnja
- 150 ml burbona/ruma
- Muškatni oraščić
Priprema:
- Razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke izmiksajte sa šećerom
- Mlijeko i vrhnje zagrijte na laganoj vatri, a zatim ih umiješajte u smjesu žumanjka i šećera. Kuhajte nekoliko minuta, sve dok smjesa ne postane gušća.
- Dodajte burbon ili rum. Pustite da se smjesa ohladi i nakon toga stavite u hladnjak na barem sat vremena.
- Prije serviranja izmiksajte preostale bjelanjke i pomiješajte s napravljenom smjesom.
- Poslužite u staklenim čašama i naribajte na vrh muškatni oraščić.
Uživajte!