Recepti 06. siječnja 2017.

Topla čokolada s burbonom

vruća čokolada
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan napitak za hladne zimske dane

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 437

Potrebno vam je

  • 600 ml mlijeka
  • 100 g šećera
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 80 ml vanilije bourbon
  • 0.50 male žlice mljevenog cimeta

Priprema

  1. Na malo zagrijanog mlijeka dodajte izlomljenu čokoladu. Miješajte sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu pa ulijte ostatak zagrijanog mlijeka.
  2. Dodajte šećer i dobro izmiješajte.
  3. Vratite na vatru pa dodajte burbon i vaniliju neprestano miješajući. Ulijte u šalice i ukrasite šlagom. Pospite cimetom.

Uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.