gastro postao
Ako niste ljubitelj pita i savijača, ne znači da morate propustiti fazu deserata s jabukama.
Ovaj recept magnetom pričvrstite na hladnjak jer vam može dobro doći tijekom cijele godine. Jabuke su stalno dostupne, kao i grožđice i lješnjaci, a zajedno čine neodoljivu kombinaciju.
Osim što zapečene jabuke možete servirati uz malo šlaga ili kuglicu sladoleda, odlično će se slagati i s američkim palačinkama.
Sastojci:
- 6 jabuka
- 3 žlice višenamjenskog brašna
- Pola žličice mljevenog cimeta
- Pola žličice mljevenog muškatnog oraščića
- Četvrtina žličice mljevenih klinčića
- 70 g grožđica
- 70 g nasjeckanih lješnjaka
- 120 ml mlijeka
Priprema:
- Ogulite i narežite jabuke na kriške.
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Pripremite dublju posudu za pečenje i premažite je maslacem.
- Pomiješajte šećer, brašno, cimet, muškatni oraščić i klinčiće. Pomiješajte s jabukama, dodajte grožđice i lješnjake i prebacite u posudu za pečenje.
- Prelijte mlijeko preko jabuka i pecite 45-50 minuta, sve dok ne postanu mekane. Pustite da se malo ohlade prije serviranja.
Dobar tek!