Recepti 22. rujna 2017.

Bez puno truda do mirisnih zapečenih jabuka

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako niste ljubitelj pita i savijača, ne znači da morate propustiti fazu deserata s jabukama.

Ovaj recept magnetom pričvrstite na hladnjak jer vam može dobro doći tijekom cijele godine. Jabuke su stalno dostupne, kao i grožđice i lješnjaci, a zajedno čine neodoljivu kombinaciju.

Osim što zapečene jabuke možete servirati uz malo šlaga ili kuglicu sladoleda, odlično će se slagati i s američkim palačinkama.

 

Možda vas zanima... Instajesen: Pita od jabuka s karamelom Kolumne

 

Sastojci:

  • 6 jabuka
  • 3 žlice višenamjenskog brašna
  • Pola žličice mljevenog cimeta
  • Pola žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • Četvrtina žličice mljevenih klinčića
  • 70 g grožđica
  • 70 g nasjeckanih lješnjaka
  • 120 ml mlijeka

Priprema:

  1. Ogulite i narežite jabuke na kriške. 
  2. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.  Pripremite dublju posudu za pečenje i premažite je maslacem.
  3. Pomiješajte šećer, brašno, cimet, muškatni oraščić i klinčiće. Pomiješajte s jabukama, dodajte grožđice i lješnjake i prebacite u posudu za pečenje.
  4. Prelijte mlijeko preko jabuka i pecite 45-50 minuta, sve dok ne postanu mekane. Pustite da se malo ohlade prije serviranja.

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.