Najčešće ga ubacujemo u deserte, a odličan je dodatak i slanim jelima od rajčice. Osim što na najljepši način obogaćuje jela, cimet je odličan i za zdravlje.
Nedavno je otkriveno kako je upravo cimet zaslužan za smanjenje šećera u krvi, navodi portal Food and Wine, no najnovija istraživanja došla su do još boljih rezultata.
Amy Stockert, znanstvenica sa sveučilišta u Ohiu kroz nekoliko je godina istraživanja isključivo svojstva cimeta uspjela doći do zaključka kako je on bogat proteinima koji su također prisutni u crnom vinu, a za koje se vjeruje da pospješuju pomlađivanje i smanjenje kolesterola.
Cimet sadrži upravo slična svojstva koja na tijelo onog tko ga konzumira utječu na još bolji način. Naime, uza sve to, cimet je odličan antioksidans te potiče metabolizam. Da biste postigli takve rezultate, dovoljno je pojesti tek gram tog magičnog začina na dan.
Raspravi za portal Food and Wine pridružila se i nutricionistica Nancy Farrel te čitateljima poručila da cimet na jednostavan način mogu ubaciti u vlastitu prehranu dodajući ga zobenim pahuljicama, slatkim tostevima, jelima od rajčice, onima s čilijem ili pak nepogrešivim kombinacijama s jabukama.