Recepti 11. ožujka 2017.

Jedini recept koji će vam ikad trebati za cimet rolice

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusne i meke, mirisne cimet rolice san su svakog doručka, no od sada ih možete pripremiti puno brže.

Zaboravite na trosatno čekanje da se tijesto digne! I onda još čekanje da se ispeče!

Zamijenite kvasac praškom za pecivo i zamijesite mekane i sočne cimet rolice za koje će jedino vrijeme utrošeno u pripremu biti ono kada mijesite tijesto i pripremate ih.

Nadjev je isti kao i kod uobičajene pripreme. 

Vjerujemo kako ćete se oduševiti ovim sjajnim novim načinom i više ni nećete koristiti kvasac za pripremu tijesta za cimet rolice. Jer kome se da čekati ih predugo!

Sastojci:

  • 3/4 šalice šećera
  • 1 žlica cimeta
  • 5 šalica glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 šalice punomasnog mlijeka
  • 8 žlica rastopljenog maslaca
  • Za preljev:
  • 2 šalice šećera u prahu
  • 1/4 šalice mlijeka
  • prstohvat soli

Priprema: 

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Podmazati lim za pečenje maslacem
  3. Pomiješati šećer i cimet za nadjev (1/2 šalice šećera)
  4. U posudi pomiješati brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i preostali šećer (od 3/4 šalice) te dodati 4 žlice maslaca u mlijeko i preliti na brašno i špatulom miješati dok smjesa ne postane glatka
  5. Prebaciti tijesto na pobrašnjenu površinu i  rukama još malo izmijesiti tijesto - da bude kompaktno, ali ga ne mijesite previše jer će biti tvrdo
  6. Razvući tijesto u pravokutnik debljine 1/2 cm i premazati ga s dvije žlice maslaca pa posipati smjesom šećera i cimeta
  7. Zarolati tijesto i izrezati rolice te ih poslagati na pripremljen lim za pečenje
  8. Svaku rolicu premazati s preostale dvije žlice maslaca i peći u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta
  9. Pripremiti preljev: pomiješati sastojke pjenjačom dok se ne sjedine
  10. Gotove rolice izvaditi iz pećnice  i pokapati ih preljevom te ostaviti 15 minuta da odmore i preljev se stegne
  11. Poslužiti odmah!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.