gastro postao
Ukusne i meke, mirisne cimet rolice san su svakog doručka, no od sada ih možete pripremiti puno brže.
Zaboravite na trosatno čekanje da se tijesto digne! I onda još čekanje da se ispeče!
Zamijenite kvasac praškom za pecivo i zamijesite mekane i sočne cimet rolice za koje će jedino vrijeme utrošeno u pripremu biti ono kada mijesite tijesto i pripremate ih.
Nadjev je isti kao i kod uobičajene pripreme.
Vjerujemo kako ćete se oduševiti ovim sjajnim novim načinom i više ni nećete koristiti kvasac za pripremu tijesta za cimet rolice. Jer kome se da čekati ih predugo!
Sastojci:
- 3/4 šalice šećera
- 1 žlica cimeta
- 5 šalica glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 2 šalice punomasnog mlijeka
- 8 žlica rastopljenog maslaca
- Za preljev:
- 2 šalice šećera u prahu
- 1/4 šalice mlijeka
- prstohvat soli
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
- Podmazati lim za pečenje maslacem
- Pomiješati šećer i cimet za nadjev (1/2 šalice šećera)
- U posudi pomiješati brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i preostali šećer (od 3/4 šalice) te dodati 4 žlice maslaca u mlijeko i preliti na brašno i špatulom miješati dok smjesa ne postane glatka
- Prebaciti tijesto na pobrašnjenu površinu i rukama još malo izmijesiti tijesto - da bude kompaktno, ali ga ne mijesite previše jer će biti tvrdo
- Razvući tijesto u pravokutnik debljine 1/2 cm i premazati ga s dvije žlice maslaca pa posipati smjesom šećera i cimeta
- Zarolati tijesto i izrezati rolice te ih poslagati na pripremljen lim za pečenje
- Svaku rolicu premazati s preostale dvije žlice maslaca i peći u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta
- Pripremiti preljev: pomiješati sastojke pjenjačom dok se ne sjedine
- Gotove rolice izvaditi iz pećnice i pokapati ih preljevom te ostaviti 15 minuta da odmore i preljev se stegne
- Poslužiti odmah!