Recepti 12. veljače 2017.

Jednostavan bakin kolač od jabuka i cimeta

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzinski umutite smjesu od tek nekoliko bazičnih sastojaka pa uživajte u sočnom biskvit kolaču

Idealan za iznenadne slatke trenutke, ovaj kolač mogao bi vas u potpunosti osvojiti. Sočan, sladak i aromatičan, a gotov nezamislivo brzo. Pomiješajte sve sastojke, dodajte šećer začinjen cimetom i navalite na divan spoj jednostavnih namirnica koji će rezultirati neodoljivim zimskim kolačem.

Potrebno vam je:

  • 200 ml jogurta
  • 7 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice limunovog soka
  • 3 jaja
  • 400 g jabuka
  • 260 g brašna
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 2 žličice cimeta
  • 150 g smeđeg šećera
  • 100 g šećera
  • 2 žlice maslaca
  • Prstohvat muškatnog oraščića

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. Pomiješajte jogurt, maslinovo ulje, limunov sok, šećer, jaja.
  3. Ogulite i očistite jabuke.
  4. Nasjeckajte ih na komadiće i ubacite u smjesu.
  5. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli, oraščić i polovicu cimeta.
  6. Pomiješajte suhe i mokre sastojke, a ostatak cimeta i smeđi šećer pomiješajte.
  7. Polovicu smjese stavite u kalup za pečenje, pospite mješavinom cimeta i šećera pa dodajte ostatak smjese.
  8. Pecite oko 45 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.