Recepti 27. prosinca 2016.

Lagani biskvit kolač s maslinovim uljem i narančom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan, lagan i prozračan biskvit kolač osvojit će vas finim aromama i sočnom teksturom

Jednostavan kolač koji će vas osvojiti na prvu gotov je za sat vremena dok će vam za spajanje sastojaka biti dovoljno tek nekoliko minuta. Bogatog okusa koji daje maslinovo ulje, ovaj poprilično lagan kolač mogao bi postati instant hit nakon silnih božićnih kolačića i torti. Poslužite ga samog, uz kakav domaći džem ili žlicu slatkog vrhnja.

Potrebno vam je:

  • 260 g brašna
  • 250 g šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 1 žlica ribane narančine korice
  • 5 žlica narančinog soka
  • 5 žlica likera po želji

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno, šećer, prstohvat soli i prašak za pecivo.
  2. U drugoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, jaja, mlijeko, narančinu koricu i sok i dodajte liker.
  3. Suhe sastojke dodajte mokrima pa dobro povežite.
  4. Kalup za pečenje dobro namastite.
  5. Prebacite smjesu u kalup i pecite na 180 stupnjeva oko sat vremena.
  6. Ohladite i poslužite.

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.