Recepti 15. prosinca 2016.

Jednostavno ukusan: Kolač od jabuka i jogurta

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sočan kolač od jabuka uljepšat će svako popodne. Pripremite ga prema našem receptu i uvjerite se sami

Sladak sezonski kolač sprema se brzinski. Naoružajte se strpljenjem dok čekate da pećnica odradi svoje, a zatim uživajte u divnim okusima jeseni na odlasku. Poslužite ga uz kuglicu sladoleda ili slatko tučeno vrhnje. Odličan će biti i sam, kao brzi snack tijekom popodneva, uz kavu ili čaj. Ovaj kolač jednostavno će vas oduševiti u svako doba dana!

Potrebno vam je:

  • 150 ml jogurta
  • 7 žlica ulja
  • 3 žlice limunovog soka
  • 150 g šećera
  • 3 jaja
  • 500 g jabuka
  • 2 šalice brašna
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 2 žličice cimeta
  • 50 g smeđeg šećera
  • 2 žlice maslaca
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Pomiješajte jogurt, ulje, limunov sok, jaja i šećer.
  2. Jabuke ogulite, očistite i nasjeckajte na kockice.
  3. Dodajte jabuke dobivenoj smjesi.
  4. Dodajte brašno, prašak za pecivo, šećer, muškatni oraščić i polovicu cimeta pa dobro pomiješajte.
  5. U posebnu posudicu pomiješajte ostatak cimeta, omekšali maslac i smeđi šećer.
  6. Polovicu smjese stavite u kalup, pospite polovicu mješavine cimeta, šećera i maslaca pa zatim dodajte drugu polovicu smjese za kolač i ostatak mješavine s cimetom po vrhu.
  7. Pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva.
  8. Pri kraju preko kalupa stavite foliju kako šećer na vrhu ne bi postao gorak.
  9. Lagano ohladite i poslužite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.