gastro postao
Sočan kolač od jabuka uljepšat će svako popodne. Pripremite ga prema našem receptu i uvjerite se sami
Sladak sezonski kolač sprema se brzinski. Naoružajte se strpljenjem dok čekate da pećnica odradi svoje, a zatim uživajte u divnim okusima jeseni na odlasku. Poslužite ga uz kuglicu sladoleda ili slatko tučeno vrhnje. Odličan će biti i sam, kao brzi snack tijekom popodneva, uz kavu ili čaj. Ovaj kolač jednostavno će vas oduševiti u svako doba dana!
Potrebno vam je:
- 150 ml jogurta
- 7 žlica ulja
- 3 žlice limunovog soka
- 150 g šećera
- 3 jaja
- 500 g jabuka
- 2 šalice brašna
- 1 paketić praška za pecivo
- 2 žličice cimeta
- 50 g smeđeg šećera
- 2 žlice maslaca
- Prstohvat muškatnog oraščića
- Prstohvat soli
Priprema:
- Pomiješajte jogurt, ulje, limunov sok, jaja i šećer.
- Jabuke ogulite, očistite i nasjeckajte na kockice.
- Dodajte jabuke dobivenoj smjesi.
- Dodajte brašno, prašak za pecivo, šećer, muškatni oraščić i polovicu cimeta pa dobro pomiješajte.
- U posebnu posudicu pomiješajte ostatak cimeta, omekšali maslac i smeđi šećer.
- Polovicu smjese stavite u kalup, pospite polovicu mješavine cimeta, šećera i maslaca pa zatim dodajte drugu polovicu smjese za kolač i ostatak mješavine s cimetom po vrhu.
- Pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva.
- Pri kraju preko kalupa stavite foliju kako šećer na vrhu ne bi postao gorak.
- Lagano ohladite i poslužite.
Dobar tek!