Recepti 18871 prikaza 12. prosinca 2017.

Slatki okusi iz bakine kuhinje: Medena pita

Thinkstock
Prisjetite se nekih prošlih vremena uz bakinu kuhinju i finu medenu pitu

Topla atmosfera i medeni mirisi koji dopiru iz pećnice prvo su što ova divna medena pita priziva u nama. Kako bi pripremili ovaj dobro poznati kolač bit će vam potrebno nešto vremena, volje i puno meda. Svaka utrošena minuta na kraju će se itekako isplatiti jer će vaše nepce biti i više nego zadovoljno ovim nježnim, zimskim desertom

 

Mađarica Možda vas zanima... Tradicionalna mađarica u novom ruhu Špajza

 

Možda vas zanima... Ruske kape: Neka i vas oduševi ovaj kolač s kokosom! Recepti



Za pripremu kora potrebno vam je:

  • 200 g glatkog brašna
  • 200 g oštrog brašna
  • 100 g šećera
  • 4 žlice mlijeka
  • 4 žlice meda
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 2 žličice dr. Oetker sode bikarbone
  • 1 jaje
  • Prstohvat cimeta

Za pripremu kreme trebat će vam:

  • 400 ml mlijeka
  • 3 žlice meda
  • 5 žlica griza ili glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • 1 pakiranje dr. Oetker vanilin šećera
  • 200 g maslaca

Medena s kokosom.jpg | Author:

Priprema:

  1. Maslac, mlijeko, med i šećer ubacite u posudu, stavite na laganu vatru i miješajte dok se šećer ne otopi.
  2. Pazite da ne zagori.
  3. U posudu dodajte brašno, cimet, sodu bikarbonu i jedno razmućeno jaje.
  4. Umijesite tijesto i pustite ga da odmori oko pola sata.
  5. Tijesto podijelite na nekoliko jednakih dijelova, ovisno o broju kora koji želite dobiti i veličini kalupa.
  6. Razvaljajte na tanko, pazite da ne popucaju pa ih pecite na papiru za pečenje na 180 stupnjeva oko pet minuta.
  7. Za kremu je potrebno zagrijati mlijeko, šećer, vanilin šećer i med pa dodati griz ili brašno.
  8. Kuhajte na laganoj vatri dok ne postane gušće pa maknite s vatre.
  9. Ohladite, dodajte maslac i izmiksajte mikserom.
  10. Kore premažite kremom, pustite da se lagano ohladi i poslužite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.