gastro postao
Slatki doručak osvojit će vas već na prvi griz. Dodajte omiljene dodatke pa zauvijek zaboravite na obične svakodnevne kombinacije...
Zaboravite klasične sendviče ili pak tradicionalnu pripremu pohanog kruha. Okrenite se slatkoj varijanti koja će vas u potpunosti osvojiti.
Spojite slatki pohani kruh s finim notama cimeta i karamelizirane banane. Upakirajte ih u sendvič i navalite na pravo savršenstvo okusa već od samog jutra. Ovakav doručak dodatno možete začiniti čokoladom, kikiriki maslacem, orasima ili medom.
Potrebno vam je:
- 6 jaja
- 8 kriški kruha
- 200 ml mlijeka
- 5 žlica slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera
- 3 žlice narančinog soka
- 3 zrele banane
- Prstohvat cimeta
- Prstohvat soli
- Maslac
- Ulje
Priprema:
- Pomiješajte jaja, mlijeko, slatko vrhnje, narančin sok, šećer, cimet i prstohvat soli.
- Kruh narežite pa ga umočite u smjesu.
- Pustite da kratko stoji u smjesi od jaja, a zatim zagrijte ulje pomiješano s maslacem i pržite kruh.
- Kada je gotov, maknite ga na papirnate ručnike, a na ulje u kojom se pekao stavite banane koje ste nasjeckali na ploške. Dodajte malo šećera i pustite da se karameliziraju.
- Spremite ih u sendvič i poslužite toplo.
U slast!