Kolumne 22. siječnja 2018.

Vruća tamna čokolada za hladne zimske dane

foto: Josipa Cindrić
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas pričamo o toploj čokoladi. Zimskom napitku kojeg svi obožavamo, a najbolji dio je taj što ga doma možete pripremiti u svega pet minuta.

U gradu ima zaista dobrih mjesta na kojima možete popiti odličnu toplu čokoladu, ali isto tako puno njih koje te iznenade da se zapitaš je li uopće moguće da okus bude tako grozan... i zato je najbolje ostati u toplini doma sa svojim najdražima, napraviti pravu toplu čokoladu i uživati u filmskom maratonu... zvuči odlično zar ne? 
 

Možda vas zanima... Ovo morate isprobati: Chocolate chip muffini Kolumne


U nastavku pročitajte recept, a za više sjajnih recepata i fotografija, posjetite Josipin blog ili Instagram profil Cake Diary by Josipa.

 

Možda vas zanima... Novo ruho klasika: Bobanova torta s malinama Kolumne Možda vas zanima... Američki klasik: Chocolate chip cookies Kolumne

 

 

 | Author: Josipa Cindrić foto: Josipa Cindrić

 

Sastojci:

  • 220g tamne čokolade
  • 400ml mlijeka
  • 150ml vrhnja za šlag 
  • Prstohvat soli
  • Pola žličice ekstrakta od vanilije 
  • Žlica šećera

Priprema:

  1. Nasjeckajte čokoladu, stavite ju u posudu zajedno sa ostalim sastojcima (šećer možete i ne morate dodati, ovisno o ukusu).
  2. Miješajte dok se čokolada ne otopi te dok se sve ne sjedini i malo zgusne.
  3. Ovisno o tome želite li rjeđu/gušću toplu čokoladu dodajte više/manje mlijeka.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.