Osim što ju je nezamislivo lako voljeti, ova torta idealna je za svako godišnje doba. Klasična pripreme uključuje borovnice koje je naša kolumnistica Josipa zamijenila malinama, a vi je možete pripremiti sa sezonskim voćem po izboru.
Bobanova torta idealna je za druženja s prijateljima jer baš nikog ne ostavlja ravnodušnim te se uvijek traži koja kriška više.
Josipine slatke i slane kulinarske majstorije možete pratiti na Instagram profilu Cake diary by Josipa.
Sastojci:
- 6 jaja
- 120 g šećera
- 120 g čokolade za kuhanje
- 1 žličica praška za pecivo
- Prstohvat soli
- Pekmez od malina
- Svježe maline
- 500 ml vrhnja za šlag
- 2 žlice šećera
- Kakao
- Lješnjaci
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 170°C, pripremite kalup za torte te ga obložite papirom za pečenje.
- Bjelanjcima dodajte prstohvat soli te miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg, dodajte 60 g šećera te miksajte dok se kristalići šećera ne otope.
- Otopite čokoladu na pari.
- Žumanjke izmiksajte sa ostatkom šećera i praškom za pecivo, dodajte otopljenu čokoladu te sve dobro izmiješajte, smjesi žumanjaka dodajte bjelanjke te miješajte drvenom lopaticom.
- Smjesu izlijte u kalup, pecite oko 30 min.
- Nakon što je biskvit gotov ostavite ga da se ohladi te ga tad premažite pekmezom, dodajte još svježih malina.
- U posudi izmiksajte vrhnje za šlag, dodajte mu šećer te nanesite šlag na tortu uz pomoć slastičarske vrećice. Pospite kakaom te dodajte jos svježih malina i lješnjake na vrh po želji.
- Prije posluživanja tortu dobro ohladite.
U slast!