Kolumne 9802 prikaza 08. listopada 2017.

Novo ruho klasika: Bobanova torta s malinama

Josipa Cindrić
Bobanova torta zasigurno je jedan od najvećih favorita kada su u pitanju torte. Pripremite je kod kuće pa uživajte u sjajnim okusima ovog fantastičnog deserta.

Osim što ju je nezamislivo lako voljeti, ova torta idealna je za svako godišnje doba. Klasična pripreme uključuje borovnice koje je naša kolumnistica Josipa zamijenila malinama, a vi je možete pripremiti sa sezonskim voćem po izboru.

 

Možda vas zanima... Bobičasta sreća: Cheesecake u čaši s malinama Kolumne

 

Bobanova torta idealna je za druženja s prijateljima jer baš nikog ne ostavlja ravnodušnim te se uvijek traži koja kriška više.

 

Možda vas zanima... Nikad jednostavniji: Slatki kruh s bananama Kolumne

 

Josipine slatke i slane kulinarske majstorije možete pratiti na Instagram profilu Cake diary by Josipa
 

Možda vas zanima... Čisto savršenstvo: Čokoladna torta bez brašna Kolumne

 

 

 | Author: Josipa Cindrić Josipa Cindrić

 

Sastojci: 

  • 6 jaja 
  • 120 g šećera
  • 120 g čokolade za kuhanje
  • 1 žličica praška za pecivo 
  • Prstohvat soli
  • Pekmez od malina
  • Svježe maline 
  • 500 ml vrhnja za šlag 
  • 2 žlice šećera 
  • Kakao 
  • Lješnjaci 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 170°C, pripremite kalup za torte te ga obložite papirom za pečenje.
  2. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli te miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg, dodajte 60 g šećera te miksajte dok se kristalići šećera ne otope.
  3. Otopite čokoladu na pari. 
  4. Žumanjke izmiksajte sa ostatkom šećera i praškom za pecivo, dodajte otopljenu čokoladu te sve dobro izmiješajte, smjesi žumanjaka dodajte bjelanjke te miješajte drvenom lopaticom.
  5. Smjesu izlijte u kalup, pecite oko 30 min.
  6. Nakon što je biskvit gotov ostavite ga da se ohladi te ga tad premažite pekmezom, dodajte još svježih malina. 
  7. U posudi izmiksajte vrhnje za šlag, dodajte mu šećer te nanesite šlag na tortu uz pomoć slastičarske vrećice. Pospite kakaom te dodajte jos svježih malina i lješnjake na vrh po želji. 
  8. Prije posluživanja tortu dobro ohladite.   

 

 | Author: Josipa Cindrić Josipa Cindrić

 

 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.