Današnji recept je super brza i jednostavna čokoladna torta bez brašna. Možete ju koristiti kao podlogu za složenije torte ili ju jednostavno poslužiti uz šlag ili vama omiljeni sladoled.
Hrskava korica koja se tijekom pečenja raspuknula skriva ispod sebe čokoladno savršenstvo kojem nećete moći odoljeti, pritom samo pazite da ne ostavite tortu previše u pećnici kako se ne bi presušila.
Još slasnih zalogaja naše blogerice Josipe potražite na Instagram profilu Cake diary by Josipa.
Sastojci:
- 170 g tamne čokolade
- 95 g maslaca, sobne temperature
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 100 g smeđeg šećera
- Prstohvat soli
- 1 žlica ekstrakta od vanilije
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180° C, pripremite kalup promjera 22cm (obložite ga papirom za pečenje)
- Otopite čokoladu i maslac na pari
- U čistoj posudi izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg, dodajte pola šećera i miksajte par minuta
- U drugoj posudi izmiksajte pjenasto žumanjke i preostali šećer, dodajte sol, ekstrakt od vanilije i otopljenu čokoladu te sve dobro izmiksajte
- Smjesi pridružite bjelanjke (ne koristite mikser! Bjelanjke umiješajte ručno)
- Izlijte smjesu u kalup, pecite oko 40 min (provjerite čačkalicom kad je gotova)
- Smjesa će se tokom pečenja dignuti, međutim nakon što je izvadite će splasnuti
- Poslužite sa šlagom ili kuglicom sladoleda po želji uz svježe voće.
U slast!