gastro postao
Hrskava sezonska pita koja pod svojim pokrivačem krije slasne breskve i kupine jedan je od deserata koji morate probati ovo ljeto.
Njezina priprema je jednostavna i neće vam trebati puno vremena, a okus će vas osvojiti iz prve. Svoje pite najviše volim servirati vruće uz kuglicu slasnog sladoleda od vanilije jer upravo je to kombinacija kojoj nitko ne može odoljeti.
Recept za tijesto je isti kao i za crumble pitu s višnjama, samo što drugi dio tijesta ne ribate već radite od njega trake ili neki drugi dizajn.
Za nadjev će vam trebati:
- 4 breskve
- Šaka kupina
- 2 žlice meda
- 1/4 šalice smeđeg šećera
- 1 žličica cimeta
- 2 žličice ekstrakta od vanilije
- 2 žlice oštrog brašna
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180°, pripremite kalup za pitu
- Pola tijesta stavite za podlogu u kalup, izbodite ga vilicom, a drugu polovicu sačuvajte za izradu ukrasa za vrh pite
- U posudu stavite breskve koje ste izrezali na tanke ploške, dodajte im ekstrakt od vanilije i sve dobro izmiješajte
- Breskvama dodajte šećer, med, cimet i brašno, sve dobro izmiješajte te na kraju dodajte kupine
- Voće stavite u kalup na tijesto, na vrh dodajte drugi dio tijesta po želji (možete napraviti trake kao što sam i ja, te dodati cvjetiće ili neki drugi oblik uz rub pite)
- Pitu pecite oko 45min dok ne dobije zlatnu boju
- Servirati vruću uz kuglicu sladoleda od vanilije
Još slasnih zalogaja naše blogerice Josipe potražite na Instagram profilu Cake diary by Josipa.
U slast!