Kolumne 06. rujna 2017.

Nikad jednostavniji: Slatki kruh s bananama

foto: Josipa Cindrić
gastro postao gastro.24sata.hr
Josipa nam ovog tjedna donosi recept za sočan i aromatičan kruh s bananama.

Idealan je uz šalicu kave ili čaja, za doručak, a možete ga ponijeti i na posao. Ovaj odličan, sočan i mekan kruh od banana slastica je kojoj ćete se poželjeti vratiti. 

 

Možda vas zanima... Čisto savršenstvo: Čokoladna torta bez brašna Kolumne

 

Bit će vam potrebni jednostavni, svakodnevni sastojci, a ni sama priprema neće vam oduzeti previše vremena. Upravo savršeno za lijena jutra i opuštajuće večeri.

Kombinaciji možete dodati i komadiće čokolade, suho voće ili orašaste plodove.

 

Možda vas zanima... Tajna je otkrivena: Imamo recept za najbolje palačinke ikad! Kolumne

 

 | Author: Josipa Cindrić foto: Josipa Cindrić

 

Sastojci:

  • 115 g maslaca sobne temperature
  • 1 šalica šećera ( oko 120 g )
  • 2 jaja
  • 3 banane
  • 2 šalice glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Pola žličice soli 

Priprema: 

  1. Zagrijte pećnicu na 190° C, pripremite kalup za kruh te ga obložite papirom za pečenje
  2. U posudi izmiksajte maslac i šećer dok smjesa ne postane lagana i prozračna.
  3. U maloj posudi razmutite jaja te ih dodajte u smjesu maslaca. Dodajte zgnječene banane u smjesu. 
  4. Sve ostale suhe sastojke prosijte kroz sito te ih dodajte smjesi, ali nemojte previše miješati. 
  5. Smjesi možete dodati nasjeckanu čokoladu, maline ili neko drugo bobičasto voće te nasjeckane lješnjake na vrh. 
  6. Pecite 15 min na 190°C, a zatim temperaturu smanjite na 180°C te pecite oko 30 min. Ako dodajete voće smjesi će trebati više vremena da se ispeče pa provjeravajte s čačkalicom dok ne bude gotovo. 

 

 | Author: Josipa Cindrić foto: Josipa Cindrić


Josipine slatke i slane kulinarske majstorije možete pratiti na Instagram profilu Cake diary by Josipa.

 

Možda vas zanima... Najslađe ljeto: Hrskava pita s breskvama i kupinama Kolumne

 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.