Idealan je uz šalicu kave ili čaja, za doručak, a možete ga ponijeti i na posao. Ovaj odličan, sočan i mekan kruh od banana slastica je kojoj ćete se poželjeti vratiti.
Bit će vam potrebni jednostavni, svakodnevni sastojci, a ni sama priprema neće vam oduzeti previše vremena. Upravo savršeno za lijena jutra i opuštajuće večeri.
Kombinaciji možete dodati i komadiće čokolade, suho voće ili orašaste plodove.
Sastojci:
- 115 g maslaca sobne temperature
- 1 šalica šećera ( oko 120 g )
- 2 jaja
- 3 banane
- 2 šalice glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- Pola žličice soli
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190° C, pripremite kalup za kruh te ga obložite papirom za pečenje
- U posudi izmiksajte maslac i šećer dok smjesa ne postane lagana i prozračna.
- U maloj posudi razmutite jaja te ih dodajte u smjesu maslaca. Dodajte zgnječene banane u smjesu.
- Sve ostale suhe sastojke prosijte kroz sito te ih dodajte smjesi, ali nemojte previše miješati.
- Smjesi možete dodati nasjeckanu čokoladu, maline ili neko drugo bobičasto voće te nasjeckane lješnjake na vrh.
- Pecite 15 min na 190°C, a zatim temperaturu smanjite na 180°C te pecite oko 30 min. Ako dodajete voće smjesi će trebati više vremena da se ispeče pa provjeravajte s čačkalicom dok ne bude gotovo.
Josipine slatke i slane kulinarske majstorije možete pratiti na Instagram profilu Cake diary by Josipa.
U slast!