Doručkuj žlicom: Četiri brza i ukusna recepta

Jednom kada probaš ove recepte, doručak više nikada nećeš preskočiti!
Vidi originalni članak

Mnogima je doručak najveći izazov kada je u pitanju planiranje obroka. Kako bi tome stali na kraj, donosimo ti recepte iza doručak na žlicu. 

Ako ti je dosta jaja, miksanja smoothieja ili sendviča u nastavu te čekaju njihove zamijene! Pomno su osmišljeni, ukusni, hranjivi i sigurno će te oduševiti!

 

minutni doručak Dobar početak dana uz brzi doručak s grčkim jogurtom

 

Riža na mlijeku

Ovaj recept dolazi iz kuharice stare gotovo pola stoljeća te je garantirano dobar! Jednom pripremljena, riža nam lijeku podsjetit će te na djetinjstvo, a za dašak noviteta dodaj u nju suho voće, orašaste plodove, džem i ili voćne preljeve.

 

slatka klasika Recept naših baka za rižu na mlijeku

 

Čokoladna kaša s bananom

Neobičan i zdrav, ovaj doručak priprema se bez žitarica, a sadrži mnogo zdravih sastojaka te je zato idealan za sve one koji paze na prehranu. Ako ti njegova standardna verzija nije dovoljno slatka, pobrini se samo da uz sebe imaš svoj omiljeni zaslađivač po želji - šećer, med ili javorov sirup.

 

La vie shobaine Čokoladna kaša s bananom - zdrav i ukusan doručak

 

Zobene pahuljice s kikiriki maslacem i chia sjemenkama

Ovaj doručak veoma je lako za napraviti te je praktičan onda kada se zaželiš nekog dobrog, starog i provjerenog recepta. Upotpuni ga dodacima kao što su banane, bobičasto voće ili razne sjemenke i uživaj u spoju starinskog i modernog s raznim varijantama i okusima!

 

svi je vole Zobena kaša s kikiriki maslacem i chia sjemenkama

 

Čokoladni puding

Ovaj recept idealan je za sve. Ako želiš da bude potpuno 'zdrav' napraviti ga možeš bez soje, bez šećera, bez glutena, bez orašastih plodova i bez mliječnih proizvoda. No, ako ti to toliko nije bitno te ako ne slijediš određeni način prehrane  pripremi ga s dobrim starim namirnicama - kravljim mlijekom, kakaom, šećerom te s dodatkom ekstrakta vanilije.

 

Klasična ili zdrava verzija? Čokoladni puding spreman u manje od 15 minuta

 

Posjeti Gastro.hr