Bez namirnica kao što su avokado, banana ili tofu..
Ovaj čokoladni puding, ako ti to želiš, može biti - bez soje, bez šećera, bez glutena, bez orašastih plodova i bez mliječnih proizvoda. No, što onda on zapravo sadrži? Kakao u prahu, čokolada i ekstrakt vanilije ono su što ga čini ukusnim, a ostale namirnice možeš izabrati po svojoj preferenciji.
Dakle, možeš koristiti šećer, ali ne moraš, a isto je i s životinjskim, odnosno biljnim mlijekom. Nadalje, jednom pripremljen, puding možeš po želji ukrasiti voćem, dodatnom dozom čokolade ili kakaa ili pak tučenim vrhnjem.
Navedene namirnice dovoljne će ti biti za 3 manje ili 2 veće porcije.
Čokolada
foto: Tamas Pap/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Brzi čokoladni puding
5 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
3
porcija
SREDNJE
Sastojci
Mlijeko
475
ml
Sol
0,50
žličica
Kakao prah
20
g
Šećer
60
g
Mlijeko
120
ml
Gustin (Kukuruzni Škrob)
3
žlica
Čokolada - komadići
100
g
Ekstrakt vanilije
0,75
žličica
Postupak
Zagrij 475 mililitara mlijeka po izboru u lončiću sa solju, kakaom u prahu i zaslađivačem po izboru.
U međuvremenu umuti kukuruzni škrob i 120 mililitara mlijeka u maloj posudi dok se ne otopi.
Kada se mlijeko u lončiću zagrije, dodaj smjesu kukuruznog škroba i mlijeka i pričekaj da zakipi.
Nakon ključanja neprestano miješaj 2 minute. Spusti temperaturu, pričekaj još minutu, a zatim makni s vatre.
Zatim umiješaj ekstrakt vanilije i čokoladne kapi ili razmrvljenu čokoladu da se otopi.
Pričekaj da se ohladi, a zatim ga prebaci u hladnjak kao bi se do kraja zgusnuo.
Što ga duže ostaviš stajati, to će puding biti gušći. Najbolje bi ga bilo konzumirati nakon nekoliko sati ili sutradan. Ono postaje gušće što duže sjedi i bit će spremno za konzumiranje nakon nekoliko sati ili preko noći.
Posluži samo ili ukrasi po želji s voćem ili drugom omiljenom namirnicom.
Isprobaj i ove recepte za puding te deserte s pudingom!