Guštaj u pečenim rebarcima koja se tope u ustima

Shutterstock Ljepljiva rebarca posluži uz razne umake, pekarski krumpir i neki dobru sezonsku salatu
U pećnici pripremi sočna rebarca koja će se topiti u ustima...
Vidi originalni članak

Nema puno gastro iskustava koja se mogu mjeriti s uživanjem u rebarcima koja se doslovno tope u ustima. Ako kod najdražeg mesara naletiš na dobra rebarca, ispeci ih u komadu i posluži uz hrskave pržene krumpiriće. 

Kako bismo ti olakšali potragu za receptom, nudimo ti dvije isprobane verzije. Prva je nadahnuta jabukom, a druga sadrži nekoliko namirnica tipičnih za Daleki istok.

 

maxyama Slasna svinjska rebarca za finale - zašto ne?

 

Ljubav između jabuke i svinjskih rebaraca


Preporučujemo ti sočnu verziju s premazom od bbq umaka, jabučnog octa i soka od jabuke. Rebarca postavi na veliki komad folije, utrljaj sol, papar, crvenu papriku, malo čilija u prahu i prelij s malo soka od jabuke. Od folije formiraj paketić pa peci dva i pol sata u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. 

Izvadi rebra iz pećnice i pažljivo ih premjesti na drvenu dasku. Sokove od pečenja pomiješaj  s octom i bbq umakom pa premaži rebarca. Vrati ih nakratko u pećnicu kako bi se premaz karamelizirao.

Recept za obožavatelje istočnjačkih okusa

Ako želiš da se rebarca peku u mješavini soja sosa, sezamovog ulja, rižinog octa i smeđeg šećera – onda je ovo pravi recept za tebe. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva, a lim obloži papirom za pečenje.

Pomiješaj ketchup, sweet chili umak, rižin ocat, smeđi šećer, sezamovo ulje, nasjeckani češnjak i đumbir te soja sos pa premaži obje strane rebara. 

Peci otprilike sat vremena, povremeno premazujući rebra pripremljenim umakom. Potom temperaturu pojačaj na 220 stupnjeva, prelij ostatkom umaka i peci još 15-ak minuta, sve dok ne poprime divnu smeđu boju.

 

Vikend ne može biti bolji BBQ rebarca u medenoj marinadi za prste polizati

 

Ljepljiva rebarca posluži uz sezonsku salatu i pečene krumpiriće. Zamasti prste i uživaj!

 

Posjeti Gastro.hr