Dvostruki užitak: Dvobojni brownie s kikiriki maslacem

Getty Images
Genijalan spoj čokolade i kikiriki maslac odlično će se složiti uz šalicu toplog mlijeka, omiljeni film ili knjigu i veliku, toplu dekicu.
Vidi originalni članak

Ovaj kolač priprema se u manje od pola sata, a spoj kikirikija i čokolade osvaja već na prvi zalogaj. Želite li da brownie izgleda privlačnije, smjesu od kikiriki maslaca rasporedite tako da po površini kolača nastanu šare, a zatim sve zajedno pecite u pećnici dok ne dobijete mokar biskvit kolač, još uvijek mekan u sredini. Kod pečenja, čačkalica bi iz sredine trebala izaći čista, no kolač svakako možete ostaviti i nešto više tekućim u sredini, ovisno o vlastitom ukusu.

 

brzo i jednostavno I to je moguće: Browniesi od samo DVA sastojka!

 

Kolač pripremljen na ovaj način bit će sjajan još vruć, ali i kada se ohladi. Vrućeg ga poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije ili čokolade, dok hladnom možete dodati fini ganache od čokolade. 

Naše iskustvo s pripremom ovog, ali i svakog drugog brownie kolača jest da on nestaje u prvih pola sata po vađenju iz pećnice, pa je najbolji savjet da naprosto zaboravite na ganache i u vrućem, slasnom kolaču uživate ravno iz pećnice, uz šalicu kave, čaja ili mlijeka.

 

Mljac! Neodoljiva kombinacija: Brownies s kestenima

50 shades of hunger Pjenasta brownie After Eight torta

 

 

Za smjesu od kikiriki maslaca:

  • 150 g maslaca od kikirikija
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • Malo ekstrakta od vanilije
  • Prstohvat soli

Za smjesu za brownie:

  • 100 g čokolade
  • 120 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 100 g brašna
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica soli

Postupak pripreme:

  1. Kikiriki maslac, šećer u prahu, jaje, ekstrakt vanilije i prstohvat soli miksajte dok se svi sastojci ne povežu i dok ne dobijete gustu smjesu.
  2. Čokoladu i maslac otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Koristite li mikrovalnu pećnicu, čokoladu i maslac stavite u posudu, pa ih zagrijavajte u provjeru i miješanje svakih pola 30 sekundi.
  3. Miksajte šećer, jaja, dodajte vaniliju i sol, pa sve dobro povežite. U smjesu dodajte lagano ohlađenu čokoladu i miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  4. Na kraju dodajte brašno i umiješajte ga silikonskom špatulom. 
  5. U posudu za pečenje najprije stavite dio čokoladne smjese, a zatim po njoj rasporedite smjesu od maslaca od kikirikija. Dodajte ostatak čokoladne smjese.
  6. Nožem prođite kroz smjesu i napravite šare kako bi se obje smjese dobro rasporedile po posudi.
  7. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata do 40 minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr