Egzotični pileći bataci na način Jamieja Olivera

Marinirajte batake s korijanderom, đumbirom i feferonima i ispecite ih na roštilju
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 521

Potrebno vam je

  • 4 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 1 vezica korijander
  • 2 kom limeta
  • 1 kom feferon
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom đumbir, korijen
  • 3 režanj češnjak

Priprema

  1. Batake mjestimično zarežite nožem. Odvojite listove korijandra i stavite ih na stranu.
  2. Peteljke izmiksajte s ostalim sastojcima (sok i kora dvije limete, zeleni feferon bez koštica) da dobijete pastu.
  3. Utrljajte smjesu u batake i stavite u malenu posudu da se marinira.
  4. Na umjerenoj vatri, uz povremeno okretanje da lijepo porumene i postanu hrskavi sa svih strana. Pospite lišćem korijandra.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr