gastro postao
Marinirajte batake s korijanderom, đumbirom i feferonima i ispecite ih na roštilju
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 521
Potrebno vam je
- 4 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
- 1 vezica korijander
- 2 kom limeta
- 1 kom feferon
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom đumbir, korijen
- 3 režanj češnjak
Priprema
- Batake mjestimično zarežite nožem. Odvojite listove korijandra i stavite ih na stranu.
- Peteljke izmiksajte s ostalim sastojcima (sok i kora dvije limete, zeleni feferon bez koštica) da dobijete pastu.
- Utrljajte smjesu u batake i stavite u malenu posudu da se marinira.
- Na umjerenoj vatri, uz povremeno okretanje da lijepo porumene i postanu hrskavi sa svih strana. Pospite lišćem korijandra.
Izvor Skuhatćute