Elegantni mousse od bijele čokolade i bobičastog voća

Shutterstock
Elegantan desert, ukusan i jednostavan za pripremu, može li bolje?
Vidi originalni članak

Ako voliš mousse od obične čokolade, onda će ti se ovaj od bijele dodatno svidjeti. Osim što je ukusan i sadrži samo četiri namirnice, svojim izgledom odaje elegantan dojam te je bolje raspoloženje nakon njegove konzumacije gotovo pa zagarantirano!

 

prava poslastica Izaberi između tri verzije kremastog moussea

 

Kremast i mekan, samo jedna njegova žličica oduševit će te, a ukrasiti ga osim bobičastim voćem, možeš i drugim namirnicama po tvom izboru. Bilo da je riječ o dodatnoj dozi čokolade ili malo naranče ili banane, nije važno. Sve kombinacije odlično će se slagati!

Sastojci:

  • 350 g grubo nasjeckane bijele čokolade za kuhanje
  • 450 mL slatkog vrhnja
  • 1/2 žlice šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • voće po želji

Priprema:

  1. U manjem loncu pomiješaj čokoladu i 160 mililitara slatkog vrhnja. Kuhaj i miješaj na srednje niskoj vatri dok ne dobiješ glatku smjesu. Prebaci u veliku zdjelu i ohladi na sobnu temperaturu.
  2. U manjoj zdjeli mikserom istuci preostali dio slatkog vrhnja dok se ne počne zgušnjavati. Dodaj šećer u prahu i ekstrakt vanilije te nastavi miksati dok ne dobiješ krute vrhove.
  3. Za početak u čokoladu dodaj samo 1/4 dobivene smjese od slatkog vrhnja, dobro promiješaj, a zatim dodaj ostatak.
  4. Izaberi čaše u kojima ćeš poslužiti svoj desert, napuni ih i stavi u hladnjak pokrivene, na najmanje dva sata.
  5. Prije posluživanja ukrasi bobičastim ili drugim voćem po želji. 

U slast!

 

Kiselkasto osvježenje Mousse od limuna za osvježavajući završetak obroka Kremasti desert "Opaki" mousse Mary Berry koji moraš isprobati Pregacha predstavlja... Neodoljiv cheesecake s mousseom od kave

Posjeti Gastro.hr