Recepti 30. siječnja 2020.

Mousse od limuna za osvježavajući završetak obroka

Lagana krema od limuna
STOCKFOOD Krema od limuna po receptu Mary Berry
gastro postao gastro.24sata.hr
Probaj ovaj osvježavajući desert!

Ovaj limunski mousse bit će odličan završetak svakog obroka, a količinski ti ovaj recept donosi više moussea nego što je to potrebno za dvoje ljudi tako da možeš pozvati i prijatelje da ga probaju ili ga možeš držati u hladnjaku dva do tri dana i uživati u njemu malo duže!

 

Možda vas zanima... "Opaki" mousse Mary Berry koji moraš isprobati Recepti

 

Sastojci:

  • 4 jaja srednje veličine (odvoji bjelanjke i žumanjke)
  • 250 g šećera
  • korica i sok od tri limuna
  • 5 žlica hladne vode
  • 15 g želatine u prahu
  • 300 mL slatkog vrhnja
  • ukasi po želji - tosiranim bademima, koricom limuna ili drugim voćem

 

Možda vas zanima... Neodoljiv cheesecake s mousseom od kave Kolumne

 

Priprema:

  1. Pomoću električnog miksera umuti žumanjke, šećer, limunovu koricu i limunov sok dok se šećer ne otopi i smjesa se malo zgusne. Ako nemaš električni mikser možeš staviti staklenu zdjelu iznad vruće vode i u njoj umutiti spomenute sastojke dok se ne zgusnu. Nakon toga zdjelu makni sa strane i miješaj dok se smjesa ne ohladi.
  2. U lonac natoči hladnu vodu, dodaj želatinu i stavi ga na laganu vatru. Pričekaj da se želatina otopi i zatim makni lonac s vatre i ostavi da se malo ohladi.
  3. U zasebnoj zdjeli lagano umuti slatko vrhnje. Umiješaj u njega rastopljenu želatinu i zatim dobivenu smjesu lagano dodaj u smjesu od jaja.
  4. Umuti bjelanjke u zasebnoj zdjeli električnim mikserom.
  5. Posudu s žumanjcima stavi unutar veće posude napunjene ledenom vodom. Nježno u nju dodaj smjesu umućenih bjelanjaka uz pomoć metalne žlice. Smjesu miješajte dok se ne počne zgušnjavati, zatim ju prelij u staklenu posudu i stavi u hladnjak na jedan sat ili dok se ne slegne.
  6. Po vrhu moussea posipaj dodatak po želji - tostirane bademe, limunsku koricu ili voće. U slast!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.