Recepti 30. siječnja 2020.

Mousse od limuna za osvježavajući završetak obroka

Lagana krema od limuna
Krema od limuna po receptu Mary Berry foto: STOCKFOOD
gastro postao gastro.24sata.hr
Probaj ovaj osvježavajući desert!

Ovaj limunski mousse bit će odličan završetak svakog obroka, a količinski ti ovaj recept donosi više moussea nego što je to potrebno za dvoje ljudi tako da možeš pozvati i prijatelje da ga probaju ili ga možeš držati u hladnjaku dva do tri dana i uživati u njemu malo duže!

 

Možda vas zanima... "Opaki" mousse Mary Berry koji moraš isprobati Recepti

 

Sastojci:

  • 4 jaja srednje veličine (odvoji bjelanjke i žumanjke)
  • 250 g šećera
  • korica i sok od tri limuna
  • 5 žlica hladne vode
  • 15 g želatine u prahu
  • 300 mL slatkog vrhnja
  • ukasi po želji - tosiranim bademima, koricom limuna ili drugim voćem

 

Možda vas zanima... Neodoljiv cheesecake s mousseom od kave Kolumne

 

Priprema:

  1. Pomoću električnog miksera umuti žumanjke, šećer, limunovu koricu i limunov sok dok se šećer ne otopi i smjesa se malo zgusne. Ako nemaš električni mikser možeš staviti staklenu zdjelu iznad vruće vode i u njoj umutiti spomenute sastojke dok se ne zgusnu. Nakon toga zdjelu makni sa strane i miješaj dok se smjesa ne ohladi.
  2. U lonac natoči hladnu vodu, dodaj želatinu i stavi ga na laganu vatru. Pričekaj da se želatina otopi i zatim makni lonac s vatre i ostavi da se malo ohladi.
  3. U zasebnoj zdjeli lagano umuti slatko vrhnje. Umiješaj u njega rastopljenu želatinu i zatim dobivenu smjesu lagano dodaj u smjesu od jaja.
  4. Umuti bjelanjke u zasebnoj zdjeli električnim mikserom.
  5. Posudu s žumanjcima stavi unutar veće posude napunjene ledenom vodom. Nježno u nju dodaj smjesu umućenih bjelanjaka uz pomoć metalne žlice. Smjesu miješajte dok se ne počne zgušnjavati, zatim ju prelij u staklenu posudu i stavi u hladnjak na jedan sat ili dok se ne slegne.
  6. Po vrhu moussea posipaj dodatak po želji - tostirane bademe, limunsku koricu ili voće. U slast!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.