gastro postao
Elegantan desert, ukusan i jednostavan za pripremu, može li bolje?
Ako voliš mousse od obične čokolade, onda će ti se ovaj od bijele dodatno svidjeti. Osim što je ukusan i sadrži samo četiri namirnice, svojim izgledom odaje elegantan dojam te je bolje raspoloženje nakon njegove konzumacije gotovo pa zagarantirano!
Kremast i mekan, samo jedna njegova žličica oduševit će te, a ukrasiti ga osim bobičastim voćem, možeš i drugim namirnicama po tvom izboru. Bilo da je riječ o dodatnoj dozi čokolade ili malo naranče ili banane, nije važno. Sve kombinacije odlično će se slagati!
Sastojci:
- 350 g grubo nasjeckane bijele čokolade za kuhanje
- 450 mL slatkog vrhnja
- 1/2 žlice šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- voće po želji
Priprema:
- U manjem loncu pomiješaj čokoladu i 160 mililitara slatkog vrhnja. Kuhaj i miješaj na srednje niskoj vatri dok ne dobiješ glatku smjesu. Prebaci u veliku zdjelu i ohladi na sobnu temperaturu.
- U manjoj zdjeli mikserom istuci preostali dio slatkog vrhnja dok se ne počne zgušnjavati. Dodaj šećer u prahu i ekstrakt vanilije te nastavi miksati dok ne dobiješ krute vrhove.
- Za početak u čokoladu dodaj samo 1/4 dobivene smjese od slatkog vrhnja, dobro promiješaj, a zatim dodaj ostatak.
- Izaberi čaše u kojima ćeš poslužiti svoj desert, napuni ih i stavi u hladnjak pokrivene, na najmanje dva sata.
- Prije posluživanja ukrasi bobičastim ili drugim voćem po želji.
U slast!