Recepti 03. lipnja 2020.

Elegantni mousse od bijele čokolade i bobičastog voća

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Elegantan desert, ukusan i jednostavan za pripremu, može li bolje?

Ako voliš mousse od obične čokolade, onda će ti se ovaj od bijele dodatno svidjeti. Osim što je ukusan i sadrži samo četiri namirnice, svojim izgledom odaje elegantan dojam te je bolje raspoloženje nakon njegove konzumacije gotovo pa zagarantirano!

 

Možda vas zanima... Izaberi između tri verzije kremastog moussea Recepti

 

Kremast i mekan, samo jedna njegova žličica oduševit će te, a ukrasiti ga osim bobičastim voćem, možeš i drugim namirnicama po tvom izboru. Bilo da je riječ o dodatnoj dozi čokolade ili malo naranče ili banane, nije važno. Sve kombinacije odlično će se slagati!

Sastojci:

  • 350 g grubo nasjeckane bijele čokolade za kuhanje
  • 450 mL slatkog vrhnja
  • 1/2 žlice šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • voće po želji

Priprema:

  1. U manjem loncu pomiješaj čokoladu i 160 mililitara slatkog vrhnja. Kuhaj i miješaj na srednje niskoj vatri dok ne dobiješ glatku smjesu. Prebaci u veliku zdjelu i ohladi na sobnu temperaturu.
  2. U manjoj zdjeli mikserom istuci preostali dio slatkog vrhnja dok se ne počne zgušnjavati. Dodaj šećer u prahu i ekstrakt vanilije te nastavi miksati dok ne dobiješ krute vrhove.
  3. Za početak u čokoladu dodaj samo 1/4 dobivene smjese od slatkog vrhnja, dobro promiješaj, a zatim dodaj ostatak.
  4. Izaberi čaše u kojima ćeš poslužiti svoj desert, napuni ih i stavi u hladnjak pokrivene, na najmanje dva sata.
  5. Prije posluživanja ukrasi bobičastim ili drugim voćem po želji. 

U slast!

 

Lagana krema od limuna Možda vas zanima... Mousse od limuna za osvježavajući završetak obroka Recepti Možda vas zanima... "Opaki" mousse Mary Berry koji moraš isprobati Recepti Možda vas zanima... Neodoljiv cheesecake s mousseom od kave Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.