Fantastična chorizo kobasica sa slanutkom

Thinkstock
Neodoljivo dobra chorizo kobasica u društvu sa super ukusnim slanutkom upravo je ono što vam treba!
Vidi originalni članak

Sve što trebate za ovo slasno jelo tek je nekoliko stvari - slanutak, chorizo kobasice (ili neke po vašem izboru, ali bilo bi dobro da su suhe), jabukovača i malo sjeckanog peršina za posluživanje!

Umjesto slanutka, možete koristiti i kuhani grah - bit će gotovo jednako ukusno!

Ovako pripremljene kobasice poslužite uz malo kuhanog krumpira i sezonsku salatu i uživajte u fantastičnom obroku!

Sastojci: 

  • Maslinovo ulje
  • 500 g chorizo suhe kobasice
  • 800 g ocijeđenog slanutka iz konzerve
  • 200 ml goveđeg temeljca
  • 400 ml jabukovače
  • Šaka sjeckanog peršina

Priprema:

  1.  U tavi zagrijati malo maslinovog ulja; kobasicu narezati na tanje kolutiće pa ju kratko popržiti - da dobije lijepu smeđu boju
  2. Dodati slanutak pa dobro promiješati i malo ga popržiti s kobasicom pa zaliti temeljcem i jabukovačom
  3. Smanjiti temperaturu na najmanju i kuhati dok se tekućina ne smanji i ne zgusne (postat će malo ljepljiva od jabukovače)
  4. Maknuti s vatre pa zaliti s otprilike pola čaše jabukovače ili bijelog suhog vina i sve dobro promiješati te poslužiti toplo

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr