Fantastična juha od cikle, a nije boršč

Thinkstock
Zagrijte se juhom intenzivne ljubičaste boje, a onda oduševite tako jednostavnim, ali punim okusima cikle
Vidi originalni članak

Juha od cikle koja nije boršč priprema se od kokosovog mlijeka i odabranih začina. Mješavina kardamona, cimeta i đumbira daje joj toplinu dok će je nekoliko kapi narančinog soka učiniti osvježavajućom. Ova se juha jede topla ili hladna, uz pržene kockice kruha ili sama. Dodati joj možete i malo feta ili nekog drugog sira

Potrebno vam je:

  • 400 g cikle
  • 1 manji luk
  • 2 šalice kokosovog mlijeka
  • 2 šalice temeljca
  • 1 žličica ribanog đumbira
  • 1 štapić cimeta
  • Korica i sok pola naranče
  • Prstohvat kardamona
  • Prstohvat soli
  • Maslinovo ulje

Postupak:

  1. Očistite i nasjeckajte ciklu.
  2. U dubljoj posudi zagrijte ulje.
  3. Dodajte ciklu i sjeckani luk pa pirjajte oko pet minuta.
  4. Dodajte kokosovo mlijeko i temeljac.
  5. Promiješajte pa ubacite đumbir, narančinu koricu i sok.
  6. Ubacite i kardamon, cimet, i sol.
  7. Kuhajte pokriveno oko 20 minuta.
  8. Iz juhe izvadite cimet, a ostatak juhe prebacite u blender i usitnite.
  9. Poslužite toplo

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr