gastro postao
Zagrijte se juhom intenzivne ljubičaste boje, a onda oduševite tako jednostavnim, ali punim okusima cikle
Juha od cikle koja nije boršč priprema se od kokosovog mlijeka i odabranih začina. Mješavina kardamona, cimeta i đumbira daje joj toplinu dok će je nekoliko kapi narančinog soka učiniti osvježavajućom. Ova se juha jede topla ili hladna, uz pržene kockice kruha ili sama. Dodati joj možete i malo feta ili nekog drugog sira.
Potrebno vam je:
- 400 g cikle
- 1 manji luk
- 2 šalice kokosovog mlijeka
- 2 šalice temeljca
- 1 žličica ribanog đumbira
- 1 štapić cimeta
- Korica i sok pola naranče
- Prstohvat kardamona
- Prstohvat soli
- Maslinovo ulje
Postupak:
- Očistite i nasjeckajte ciklu.
- U dubljoj posudi zagrijte ulje.
- Dodajte ciklu i sjeckani luk pa pirjajte oko pet minuta.
- Dodajte kokosovo mlijeko i temeljac.
- Promiješajte pa ubacite đumbir, narančinu koricu i sok.
- Ubacite i kardamon, cimet, i sol.
- Kuhajte pokriveno oko 20 minuta.
- Iz juhe izvadite cimet, a ostatak juhe prebacite u blender i usitnite.
- Poslužite toplo
Dobar tek!