Jastučići s bijelom čokoladom i malinama

Stockfood
Bijela čokolada, lisnato tijesto i svježe maline savršen su recept za najfinije ljetne zalogaje...
Vidi originalni članak

Nevjerojatno jednostavni za pripremu, ovi jastučići postat će hit u svakoj prilici. Bez ozbira pripremate li zalogaje za iznenadno druženje s najdražima ili pak vam se samo jede nešto fino i slatko, tek nekoliko sastojaka dijeli vas od fantastičnih voćnih, ljetnih zalogaja. 

 

svježeeeee! Jagode, maline, jabuke: Top 10 voćnih slastica

Može dva komada. Bijela čokolada i maline u ljetnom kolaču od sira

 


Potrebno vam je:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 170 g bijele čokolade
  • 300 ml slatkog vrhnja 
  • 0.25 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 šalica malina

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. 
  2. Izrežite tijesto na kvadratiće željene velićine. 
  3. Postavite tijesto na lim obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta ili dok se ne napuše i dobije zlatnu boju. Ohladite.
  4. Stavite čokoladu i 125 ml vrhnja na laganu vatru, miješajte dok se čokolada ne otopi i pomiješa s vrhnjem.
  5. Umiješajte vaniliju.
  6. Prebacite smjesu u srednje veliku zdjelu i stavite u hladnjak od 30 do 40 minuta dok se ne ohladi, povremeno miješajući.
  7. Preostalo vrhnje (175 ml) miješajte mikserom dok se ne pretvori u šlag pa dodajte u čokoladnu smjesu i promiješajte.
  8. Svaki komad tijesta lagano probušite žlicom, dodajte dvije žlice kreme i ukkrasite malinama.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr