Recepti 22. lipnja 2017.

Bijela čokolada i maline u ljetnom kolaču od sira

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljetno osvježenje dolazi u obliku slasne torte od sira s fantastičnim slatkim preljevom od malina i tajnog sastojka. Saznajte o čemu je riječ!

Dobrom kolaču od sira teško je reći ne, a upravo će vas ovaj s umakom od malina oduševiti na najslađi način. Omiljeni keksi neka vam posluže kao podloga koju ćete zatim puniti slatkom kremom od bijele čokolade. Sve zajedno ubacite u pećnicu pa prelijte finim umakom s omiljenim likerom.
 

 

cheesecake Možda vas zanima... Top 11 najboljih cheesecakeova svijeta Recepti


 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

 

Možda vas zanima... Usavršite cheesecake - male tajne savršenih slastica Špajza

 

Za cheesecake će vam trebati:

  • 200 g mljevenih keksa
  • 3 žlice nasjeckanih badema ili drugih orašastih plodova
  • 5 žlica maslaca
  • 220 g krem sira
  • 150 g bijele čokolade
  • 130 g šećera
  • 3 jaja
  • 3 žlice kiselog vrhnja

Postupak pripreme:

  1. U posudi pomiješajte mljevene kekse i orašaste plodove.
  2. Dodajte otopljeni maslac, pomiješajte i utisnite u posudu.
  3. U većoj zdjeli pomiješajte krem sir i otopljenu bijelu čokoladu.
  4. Dodajte šećer pa miksajte dok se svi sastojci ne povežu.
  5. Smjesi dodajte jaja i kiselo vrhnje.
  6. Pomiješajte i pustite da se kratko odmori pa prebacite smjesu na podlogu od keksa.
  7. Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta ili dok sredina kolača više nije drhtava.
  8. Ohladite 15 minuta po vađenju iz pećnice, za to vrijeme pripremite umak.

 

Možda vas zanima... Nevjerojatno slatko iznenađenje iz kalupa za led Recepti

 

Za pripremu umaka bit će vam potrebno:

  • 300 g malina
  • Liker po želji

Priprema:

  1. U manjoj posudi kuhajte maline.
  2. Dodajte malo vode pa pustite da omekšaju.
  3. Ohladite ih i dodajte žlicu do dvije omiljenog likera.
  4. Prije posluživanja dobro ohladite.


Savjet: Kolač možete poslužiti uz kuglicu sladoleda pa sve zajedno preliti finim umakom od malina.


Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.