gastro postao
Ljetno osvježenje dolazi u obliku slasne torte od sira s fantastičnim slatkim preljevom od malina i tajnog sastojka. Saznajte o čemu je riječ!
Dobrom kolaču od sira teško je reći ne, a upravo će vas ovaj s umakom od malina oduševiti na najslađi način. Omiljeni keksi neka vam posluže kao podloga koju ćete zatim puniti slatkom kremom od bijele čokolade. Sve zajedno ubacite u pećnicu pa prelijte finim umakom s omiljenim likerom.
Za cheesecake će vam trebati:
- 200 g mljevenih keksa
- 3 žlice nasjeckanih badema ili drugih orašastih plodova
- 5 žlica maslaca
- 220 g krem sira
- 150 g bijele čokolade
- 130 g šećera
- 3 jaja
- 3 žlice kiselog vrhnja
Postupak pripreme:
- U posudi pomiješajte mljevene kekse i orašaste plodove.
- Dodajte otopljeni maslac, pomiješajte i utisnite u posudu.
- U većoj zdjeli pomiješajte krem sir i otopljenu bijelu čokoladu.
- Dodajte šećer pa miksajte dok se svi sastojci ne povežu.
- Smjesi dodajte jaja i kiselo vrhnje.
- Pomiješajte i pustite da se kratko odmori pa prebacite smjesu na podlogu od keksa.
- Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta ili dok sredina kolača više nije drhtava.
- Ohladite 15 minuta po vađenju iz pećnice, za to vrijeme pripremite umak.
Za pripremu umaka bit će vam potrebno:
- 300 g malina
- Liker po želji
Priprema:
- U manjoj posudi kuhajte maline.
- Dodajte malo vode pa pustite da omekšaju.
- Ohladite ih i dodajte žlicu do dvije omiljenog likera.
- Prije posluživanja dobro ohladite.
Savjet: Kolač možete poslužiti uz kuglicu sladoleda pa sve zajedno preliti finim umakom od malina.
Dobar tek!