gastro postao
Bijela čokolada, lisnato tijesto i svježe maline savršen su recept za najfinije ljetne zalogaje...
Nevjerojatno jednostavni za pripremu, ovi jastučići postat će hit u svakoj prilici. Bez ozbira pripremate li zalogaje za iznenadno druženje s najdražima ili pak vam se samo jede nešto fino i slatko, tek nekoliko sastojaka dijeli vas od fantastičnih voćnih, ljetnih zalogaja.
Potrebno vam je:
- 500 g lisnatog tijesta
- 170 g bijele čokolade
- 300 ml slatkog vrhnja
- 0.25 žličice ekstrakta vanilije
- 1 šalica malina
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Izrežite tijesto na kvadratiće željene velićine.
- Postavite tijesto na lim obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta ili dok se ne napuše i dobije zlatnu boju. Ohladite.
- Stavite čokoladu i 125 ml vrhnja na laganu vatru, miješajte dok se čokolada ne otopi i pomiješa s vrhnjem.
- Umiješajte vaniliju.
- Prebacite smjesu u srednje veliku zdjelu i stavite u hladnjak od 30 do 40 minuta dok se ne ohladi, povremeno miješajući.
- Preostalo vrhnje (175 ml) miješajte mikserom dok se ne pretvori u šlag pa dodajte u čokoladnu smjesu i promiješajte.
- Svaki komad tijesta lagano probušite žlicom, dodajte dvije žlice kreme i ukkrasite malinama.
Dobar tek!