Faširanci u lisnatom tijestu - novi omiljeni brzi zalogaji

Stockfood
Ovaj originalni ručak podsjetit će vas na omiljene burgere, no u nešto elegantnijem obliku. Osim toga, priprema će vam oduzeti daleko manje vremena, a poslužiti ih možete u baš svakoj prilici.
Vidi originalni članak

Za ručak ili druženje s najdražima, uz umake ili sezonsku salatu, ovi slasni zalogaji odlično će se složiti uz baš svaku priliku. Prije nego što faširance umotate u lisnato tijesto, svakako ih napunite punjenjem po želji. Mi smo im dodali gljive i kockicu topljivog sira kao što su gouda ili čak mozzarella, no puniti ih možete i šunkom, različitim drugim vrstama sira te povrćem po želji.

Naravno, faširance u lisnato tijesto možete umotati i same, bez punjenja.

 

Vege petak Pljeskavice od crvene leće i mrkve panirane u sezamu

 

Ove genijalne paketiće poslužite uz umake po želji, sezonsku salatu ili same, kao finger food koji će oduševiti baš svakog tko ga isproba.

 

uz grill Tzatziki - fantastičan grčki umak od krastavaca

Grickajte još slasnije Domaći umak od vrhnja i luka slaže se uz baš svaku grickalicu

 

 

Potrebno vam je:

  • 450 g junetine
  • 100 g šampinjona
  • 100 g topljivog sira
  • 1 luk
  • 2 žlice sitno sjeckanog peršina
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica soja umaka
  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 50 g krušnih mrvica
  • 1 jaje za premazivanje
  • Sezam i druge sjemenke po želji

Postupak pripreme:

  1. Luk najprije nasjeckajte na sitno, pa ga pirjajte na malo ulja. Pred kraj dodajte češnjak i pirjajte još dvije minute. Maknite s vatre i ohladite.
  2. U velikoj posudi pomiješajte meso, pirjani luk i češnjak, sol, papar i sojin umak. Dodajte i krušne mrvice. Sve dobro sjedinite. Napravite polpete. Neka budu ravne i tanke jer ćete ih na kraju spajati.
  3. Gljive popirjajte na ulju, a sir nasjeckajte na jednake kockice. Na jednu polpetu stavite malo pirjanih gljiva i kockicu sira na četiri polpete pa je preklopite drugom polpetom i oblikujte okruglicu. Lagano je spljoštite među dlanovima kako biste dobili oblik faširanca.
  4. Lisnato tijesto razvaljajte i narežite na jednake dijelove, pa ga omotajte oko svakog faširanca.
  5. Premažite jajem, pospite sezamom ili drugim sjemenkama i krupnom soli.
  6. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr