Za ručak ili druženje s najdražima, uz umake ili sezonsku salatu, ovi slasni zalogaji odlično će se složiti uz baš svaku priliku. Prije nego što faširance umotate u lisnato tijesto, svakako ih napunite punjenjem po želji. Mi smo im dodali gljive i kockicu topljivog sira kao što su gouda ili čak mozzarella, no puniti ih možete i šunkom, različitim drugim vrstama sira te povrćem po želji.
Naravno, faširance u lisnato tijesto možete umotati i same, bez punjenja.
Ove genijalne paketiće poslužite uz umake po želji, sezonsku salatu ili same, kao finger food koji će oduševiti baš svakog tko ga isproba.
Potrebno vam je:
- 450 g junetine
- 100 g šampinjona
- 100 g topljivog sira
- 1 luk
- 2 žlice sitno sjeckanog peršina
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica soja umaka
- 1 paket lisnatog tijesta
- 50 g krušnih mrvica
- 1 jaje za premazivanje
- Sezam i druge sjemenke po želji
Postupak pripreme:
- Luk najprije nasjeckajte na sitno, pa ga pirjajte na malo ulja. Pred kraj dodajte češnjak i pirjajte još dvije minute. Maknite s vatre i ohladite.
- U velikoj posudi pomiješajte meso, pirjani luk i češnjak, sol, papar i sojin umak. Dodajte i krušne mrvice. Sve dobro sjedinite. Napravite polpete. Neka budu ravne i tanke jer ćete ih na kraju spajati.
- Gljive popirjajte na ulju, a sir nasjeckajte na jednake kockice. Na jednu polpetu stavite malo pirjanih gljiva i kockicu sira na četiri polpete pa je preklopite drugom polpetom i oblikujte okruglicu. Lagano je spljoštite među dlanovima kako biste dobili oblik faširanca.
- Lisnato tijesto razvaljajte i narežite na jednake dijelove, pa ga omotajte oko svakog faširanca.
- Premažite jajem, pospite sezamom ili drugim sjemenkama i krupnom soli.
- Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
Dobar tek!