Filet orade na kremi od batata

Batat je slatkasti krumpir koji će vas oduševiti pripremite li ga na kremu ili rustikalno pečenog u korici sa začinima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 305

Potrebno vam je

  • 1000 g orada
  • ulje maslinovo
  • 1 dl vino bijelo
  • češnjak
  • sol
  • peperoncin
  • 1 kom batat
  • 2 kom krumpir, zreli
  • 0.50 dl vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Očistite oradu od ljuski i glave. Izvadite i iznutrice koje možete koristiti za paštetu. Dobro isperite pod mlazom hladne vode. Osušite ribu salvetama. Rastvorite i pažljivo izvadite kost kako biste dobili filete.
  2. Batatu ogulite i izrežite na manje komade. Kratko kuhajte u posoljenoj vodi. U tavi zagrijte maslinovo ulje.
  3. Dodajte češnjak u ljuski koji ste zgnječili dlanom. Kratko ga pržite kako bi pustio aromu u ulje. Izvadite kako se ne bi prepekao.
  4. Pecite filete na strani kože kako se ne bi svinuli. Posolite i podlijte bijelim vinom. Po želji dodajte vrh peperoncina.
  5. Poklopite i pustite na laganoj vatri.
  6. Kuhanu batatu procijedite i blendajte uz dodatak malo soli i vrhnja za kuhanje dok ne dobijete savršeno glatku teksturu. Riba je pečena kada je meso bijelo.

Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši

Posjeti Gastro.hr