gastro postao
Batat je slatkasti krumpir koji će vas oduševiti pripremite li ga na kremu ili rustikalno pečenog u korici sa začinima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 305
Potrebno vam je
- 1000 g orada
- ulje maslinovo
- 1 dl vino bijelo
- češnjak
- sol
- peperoncin
- 1 kom batat
- 2 kom krumpir, zreli
- 0.50 dl vrhnje za kuhanje
Priprema
- Očistite oradu od ljuski i glave. Izvadite i iznutrice koje možete koristiti za paštetu. Dobro isperite pod mlazom hladne vode. Osušite ribu salvetama. Rastvorite i pažljivo izvadite kost kako biste dobili filete.
- Batatu ogulite i izrežite na manje komade. Kratko kuhajte u posoljenoj vodi. U tavi zagrijte maslinovo ulje.
- Dodajte češnjak u ljuski koji ste zgnječili dlanom. Kratko ga pržite kako bi pustio aromu u ulje. Izvadite kako se ne bi prepekao.
- Pecite filete na strani kože kako se ne bi svinuli. Posolite i podlijte bijelim vinom. Po želji dodajte vrh peperoncina.
- Poklopite i pustite na laganoj vatri.
- Kuhanu batatu procijedite i blendajte uz dodatak malo soli i vrhnja za kuhanje dok ne dobijete savršeno glatku teksturu. Riba je pečena kada je meso bijelo.
Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši