Fileti orade s mrkvom vichy i bijelim umakom

Neobičan recept s kojim, ukoliko volite morsku ribu, ne možete pogriješiti
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 6

Potrebno vam je

  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 2 kom orada
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 3 dl riblji temeljac
  • 1 mala žlica gustin
  • 2 dl vrhnje za kuhanje
  • sol

Priprema

  1. Oradu filetirajte i ostavite kožu. Zarežite je na nekoliko mjesta. popržite na vrućem ulju, posolite i poklopite pa pecite desetak minuta.
  2. Mrkvu narežite na kolutiće. Stavite je u posudu s hladnom vodom (tek toliko da je prekrije), maslacem, solju i šećerom. Pojačajte vatru i kuhajte deset min.
  3. Ugrijte riblji temeljac, dodajte vrhnje i zgusnite ga brašnom ili gustinom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr