Polpete (popečci) od graška i sira: Brz i ukusan recept

shutterstock ; Brzi recept za polpete s graškom
Polpete ili popečci od graška izvrstan su prilog uz brojna mesna i riblja jela, a odlično funkcioniraju i samostalno - uz miješanu salatu i različite umake. U nastavku te čeka brz i fin recept za proljetne polpete od graška...
Vidi originalni članak

Sezonski ručak najbolji je ručak i upravo ti zato donosimo recept za naše najdraže proljetne polpete s graškom, krem sirom i mladim lukom.  U  ove slasne popečke možeš ubaciti sve što poželiš, pa čak i ostatke od jučerašnjeg ručka. Za ove zelene popečke trebat ćete grašak, metvicu, krem sir, mladi luk te jaje i brašno da sve poveže. 

Kako napraviti polpete od graška? 

Bila bi prava šteta ne iskoristiti sezonu graška - ukusne namirnice koja obiluje vitaminima i hranjivim tvarima. Umjesto obožavanih riži-biži/rizi-bizi napravi popečke od graška.  U manje od 30 minuta ovaj recept može biti spreman, a odličan je za lagani ručak, večeru ili kao prilog! Posluži ih uz hladni umak od jogurta ili majoneze, same ili uz meso i uživaj u cjelovitom i zdravom obroku!

Polpete od graška - recept

Sastojci za polpete:

  • 500 g očišćenog graška
  • nekoliko listova metvice
  • 3 žlice krem sira
  • mladog luka prema želji
  • 1 jaje
  • oko 200 g brašna (dodati po potrebi)
  • začinite po želji

Priprema:

  1. Kratko prokuhaj grašak u posoljenoj vodi.
  2. Sve sastojke stavi u sjeckalicu i pomiješaj. Dodaj im brašno, jaje i začine.
  3. Žlicom formiraj popečke i peci ih na zagrijanom maslinovom ulju sa svake strane nekoliko minuta, dok ne poprime lijepo zlatno smeđu boju.
  4. Posluži ih tople uz umak po želji.

Dobar tek!

Isprobaj i sljedeće recepte:

Tradicionalni okusi Rajčica, kopar ili hren - odaberi svoj omiljeni umak

uz tortilja čips Odlična verzija guacamolea s malim zaokretom

Grašak varivo Grašak varivo posluži kao ukusan ručak ili odličan prilog
 

 

Posjeti Gastro.hr