gastro postao
Ako ti je dosadio klasičan guacamole, isprobaj zanimljivu verziju s pistacijom!
Lagano tostirana i posoljena pistacija čini nevjerojatnu razliku u okusu svima dobro poznatog guacamolea. Posluži uz veliku zdjelu tortilja čipsa, kojeg možete i sama pripremiti prema našem receptu, i opušteno uživaj u ostatku dana.
Sastojci:
- 2 žlice maslinova ulja
- 50 g oljuštenih pistacija
- 3 oguljena i narezana avokada
- Polovica malog luka
- 2 Jalapeño papričice
- 2 žlice soka limete
Priprema:
- Zagrij maslinovo ulje i na njemu kratko tostiraj oljuštene i nasjeckane pistacije. Prebaci ih na papirnati ubrus i posoli.
- Zgnječi avokado vilicom, ubaci nasjeckani luk, jalapeño papričicu, sok limete i pistaciju te posoli.
- Premjesti u posudu za serviranje i prelij s malo maslinovog ulja.